• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-sprinter Caleb Ewan pas 26e: "Waren mekaar kwijtgespeeld"

  Caleb Ewan

  Caleb Ewan (l) heeft afgezien in het broeierige Adelaide.

  De Australische sprinter Caleb Ewan heeft nooit meegespeeld in de eerste rit van de Tour Down Under. De trein van Lotto-Soudal raakte ontregeld in de finale.

  Caleb Ewan was met grote verwachtingen naar de Tour Down Under afgezakt, nadat hij in Adelaide al de Down Under Classic had gewonnen, maar hij finishte vanochtend in de eerste sprint pas als 26e in Adelaide. "Tijdens de rit zaten we goed", doet  de Australiër zijn verhaal. "De Gendt en Hagen knapten het werk op om de vluchters in het vizier te houden."

   

  "We hadden de vier vroeg te pakken en bleven mee op kop rijden. Pas in de finale speelden we mekaar kwijt. Ik moest al een keer stevig versnellen om een betere sprintpositie af te dwingen, maar dat is niet gelukt."

   

  "De tegenwind speelde een grote rol", legt Ewan nog uit. "De teams wilden niet te vroeg op kop rijden en we keken allemaal naar mekaar. Het is jammer genoeg niet het resultaat waar we voor reden, maar morgen proberen we het opnieuw."