• home
 • video
 • pas verschenen

  Aerts én Van Aert kopman op WK: "Vereende krachten tegen Mathieu"

  Wout van Aert en Toon Aerts

  "Misschien hebben we wel 2 ijzers nodig."

  Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft zijn huiswerk voor het WK zo goed als rond. Sowieso zullen Toon Aerts en Wout van Aert op gelijke voet naar Bogense trekken. "Er zullen geen wrijvingen zijn, want ze komen goed overeen."

  Volgens zowel bondscoach Sven Vanthourenhout als zijn ploegleider Sven Nys heeft Toon Aerts zich gisteren op het BK het recht toegeëigend om samen met Wout van Aert als kopman naar het WK te trekken.

   

  "Ik vond vóór het BK al dat we met 2 kopmannen moesten gaan. We zullen misschien ook wel 2 ijzers nodig hebben", zegt de bondscoach aan Sporza.

   

  "We weten allemaal dat Mathieu van der Poel nog een stapje hoger staat, maar je moet er wel in geloven tot de laatste dag. Kijk maar naar vorig jaar."

   

  "Het is niet per se negatief om met 2 kopmannen naar het WK te gaan", vindt Nys. "We moeten het samen Mathieu zo moeilijk mogelijk maken."

   

  "Toon en Wout verstaan elkaar goed, ook al zitten ze in verschillende ploegen. Ik verwacht dan ook geen wrijvingen tussen die twee. We kunnen beter met vereende krachten naar Denemarken trekken."

  "WK-selectie was af, maar moet misschien toch nog eens bekijken"

  Volgende week maandag maakt Sven Vanthourenhout zijn WK-selectie bekend. "Ik had voor het BK mijn lijstje al min of meer klaar, maar nu moet ik het toch misschien nog eens bekijken. Al is het in grote lijnen wel af."

   

  "Er waren 3 namen die er vorig jaar bij waren op het WK die niet eens de top 10 hebben gehaald op dit BK. Maar je rekent hen niet af op die ene wedstrijd. Ik probeer een uitgebalanceerd team te maken."

   

  1 extra probleem: Vanthourenhout weet nog niet of hij 7 of 8 renners mag meenemen naar Bogense. "Als Aerts de Wereldbeker wint, zijn we met 8. Als Van Aert wint, mogen we maar met 7 (omdat de wereldkampioen en de WB-winnaar dan 1 en dezelfde persoon zijn). Dat betekent dat ik iemand in de wachtkamer moet zetten tot we zeker zijn wie de Wereldbeker wint."

  Sven Nys en Sven Vanthourenhout

  Sven Nys en Sven Vanthourenhout