• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pogba "amuseert zich", De Gea wordt "concurrent van Van der Sar en Schmeichel"

  Pogba speelde prima op Wembley.

  Ole Gunnar Solskjaer bracht gisteren zijn eerste echte examen als T1 van Manchester United tot een goed einde. Bij Tottenham werd het 0-1, met dank aan uitblinkers Paul Pogba en David de Gea. De Fransman heeft zijn spelvreugde teruggevonden, de Spanjaard "daagt Van der Sar en Schmeichel uit".

  Pogba: "We voelen het vertrouwen van de coach"

  Paul Pogba lag niet in de bovenste schuif van José Mourinho, maar na het ontslag van de Portugese coach is de peperdure middenvelder weer de oude. Ook tegen Tottenham legde de Fransman een ijzersterke prestatie op de mat.

   

  "Ik amuseer me", verklaarde Pogba na de 0-1-zege. "Met het vorige systeem was het moeilijk. Verdedigen is niet mijn favoriete bezigheid. Deze ploeg verstaat elkaar en we vallen aan."

   

  "Onze nieuwe coach zegt me dat ik de ruimte moet induiken. Je kunt niet scoren als je dat niet doet. We spelen goed en we voelen het vertrouwen van de trainer. Dat maakt het gemakkelijker", zegt Pogba, die de 0-1 voorschotelde aan Marcus Rashford.

   

  Na 5 competitiezeges op een rij ruikt United weer een ticket voor de Champions League. "De weg is nog lang, maar we rechten onze rug. Het was een belangrijke test. We willen deze serie voortzetten."

  VIDEO: de geweldige assist van Pogba voor de 0-1

  Coach: "Onze keeper groeit nog altijd"

  Manchester United vloerde Tottenham en mocht ook een stevige kaars branden voor doelman David de Gea. De Spanjaard schudde na de pauze de ene prima save na de andere uit zijn handschoenen. Hij klokte af op 11 parades in de tweede helft.

   

  "We hebben hier al geweldige doelmannen gehad en ik denk dat hij Edwin van der Sar en Peter Schmeichel uitdaagt als nummer één aller tijden", vertelde coach Ole Gunnar Solskjaer.

   

  "Onze defensie stond goed en David was fenomenaal. Ik heb met fantastische keepers gespeeld. We hebben hier een traditie en hij groeit nog altijd. Hij verdiende het uiteraard om man van de match te zijn."

   

  David de Gea bleef er zelf rustig onder. "Ik voelde me heel goed bij die eerste reddingen. Het was een fijne wedstrijd. Ik ben sommige reddingen al vergeten, dus ik kan geen beste save kiezen."

  De topavond van David de Gea