Müller mist dubbele confrontatie met Liverpool na karatetrap

  Müller plantte zijn studs in de nek van Tagliafico.

  Bayern München kan niet op aanvaller Thomas Müller rekenen in de achtste finales van de Champions League. De Duitser zit twee speeldagen op het strafbankje na zijn karatetrap op Tagliafico.

  Bayern-aanvaller Thomas Müller zwaaide in de laatste groepswedstrijd van het kampioenenbal tegen Ajax (3-3) iets te fel met zijn rechter naar het hoofd van Tagliafico. De scheidsrechter aarzelde niet en haalde meteen zijn rode kaart boven.

   

  Zijn overtreding heeft nu nog een staartje gekregen. De Europese Voetbalbond UEFA heeft Müller een schorsing van twee speeldagen opgelegd. De aanvaller mist zo het tweeluik tegen Liverpool in de achtste finales. 

   

  Bayern München kreeg nog een boete van 8.000 euro, omdat fans vuurwerk hadden afgestoken in het uitvak van Ajax. PSG moet 35.000 euro betalen voor rellen na de match tegen rode Ster Belgrado, dat dan weer 25.000 euro moet neertellen voor "ongeoorloofde gezangen" van haar supporters.

  Bekijk hier de overtreding van Müller: