• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Loena Hendrickx schrapt het EK door een rugblessure

  Loena Hendrickx haakt af voor het EK.

  De naam van Loena Hendrickx (19) is van de deelnemerslijst van het EK kunstschaatsen geschrapt. Het EK wordt van 21 tot en met 27 januari in Minsk georganiseerd. Onze landgenote past door een rugblessure.

  Loena Hendrickx sukkelt al een tijdje met een rugblessure. Onze landgenote kon zes weken niet trainen, maar had het EK nog niet opgegeven. "Maar zonder training en een gezond lichaam is een goede prestatie niet mogelijk", vertelt Hendrickx.

   

  Vorig jaar werd ze 5e op het EK, in 2017 werd ze bij haar debuut 7e. Dit seizoen presteerde Hendrickx sterk op de Nebelhorn Trophy in Oberstdorf, maar daarna belandde ze in het sukkelstraatje. "Ik zal hard werken voor het WK", schrijft ze nog op Instagram.