Eindelijk: Backaert verlengt contract bij Wanty-Groupe Gobert

  Backaert zit al 5 jaar in de stal van Hilaire Van der Schueren.

  Met redelijk wat vertraging heeft Frederik Backaert werkzekerheid voor dit seizoen. "Het is een opluchting om te verlengen bij Wanty-Groupe Gobert", reageert Backaert.

  Backaert: "Klassiekers, BK en Tour-ticket"

  Frederik Backaert verdedigt al 5 jaar de kleuren van Wanty-Groupe Gobert. In 2017 verzamelde de 28-jarige Belg naam en faam door meerdere keren mee te springen in Tour-ontsnappingen.

   

  Afgelopen seizoen greep Backaert naast een ticket voor de Tour. In zijn favoriete voorjaarskoersen verzamelde hij ereplaatsen in Le Samyn (9e) en in Harelbeke (15e).

   

  Maar door wat onenigheid over het nieuwe contract was het lang wachten op werkzekerheid voor 2019. "Ik ben altijd zelfverzekerd en gemotiveerd gebleven, dus ik ben al een hele poos geleden aan mijn voorbereiding begonnen", reageert Backaert.

   

  "Ik kan niet wachten om terug te keren in de groep, met de wil om me te laten zien in de klassiekers en een ticket te bemachtigen voor de Tour de France. Ook het Belgisch kampioenschap, met enkele kasseistroken in mijn thuisregio Brakel, spreekt me aan."

  Van der Schueren: "Ik reken ook op Backy in de sprintvoorbereiding"

  Ploegleider Hilaire Van der Schueren is tevreden dat er een nieuwe overeenkomst is met Backaert. "Hij blijft een belangrijk element in onze klassieke ploeg. Ik reken ook op Backy in de sprintvoorbereiding", zegt Van der Schueren.

   

  "Ik verwacht hem in vorm vanaf het openingsweekend, met de Omloop het Nieuwsblad en Le Samyn."

   

  "Onze groep flandriens is in de breedte versterkt met de komst van Aimé De Gendt en Loïc Vliegen. Onze ploeg voor 2019 telt 21 renners, op die manier kunnen we focussen op twee programma's en UCI-punten sprokkelen over heel Europa."

  Wanty-Groupe Gobert maakte het nieuws vanmorgen bekend