Viviani: "Elke dag op de fiets denk ik aan Milaan-Sanremo"

  Elia Viviani tijdens de eerste ploegstage in december in Calpe.

  Volgende week stelt Deceuninck-Quick-Step zijn succesformatie voor aan de pers, maar Elia Viviani (29) zal niet op stage in Spanje te zien zijn. De Italiaanse kampioen vertrekt vandaag naar Australië, waar hij zijn seizoen in gang zal trekken. In La Gazzetta dello Sport praat hij over zijn grote doel: Milaan-Sanremo.

  "10 "zwaardere" zeges zullen ook goed zijn"

  Quick-Step Floors had vorig seizoen een telraam nodig om zijn zeges bij te houden en dat was ook het geval voor Elia Viviani. De Italiaanse kampioen klokte af op 18 overwinningen. 

   

  Viviani probeert down-under die lijn door te trekken. Met de Tour Down Under en de Cadel Evans Race opent hij zijn seizoen, om daarna te proberen te scoren in onder meer Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo en Gent-Wevelgem.

   

  "Dat het lastig zal worden om dit seizoen te evenaren? Ik hoef me niet vast te pinnen op dat cijfer, op die 18 zeges. Als ik 10 overwinningen boek, die nog iets "zwaarder doorwegen", dan zal het ook goed zijn", vertelt Elia Viviani in La Gazzetta dello Sport.

  Sprint Viviani op de Via Roma naar de zege?

  "Ik zal meer op uithouding werken met trainingen van 7 uur"

  Als Italiaans kampioen staat Milaan-Sanremo natuurlijk nog wat vetter aangestipt in zijn agenda. "Of die koers een obsessie is? Neen, maar ik denk er wel elke dag op de fiets aan", bekent Viviani.

   

  Vorig jaar ontploften de benen van Viviani op de Via Roma. "In Parijs-Nice had ik het heel koud. Ik had toen beter de laatste twee ritten laten schieten. We probeerden met de ploeg Nibali te grijpen, maar op de Via Roma is dat een risicovolle keuze. In de sprint liepen mijn benen leeg."

   

  "In februari zal ik meer op uithouding werken met trainingen van 7 uur. Dit seizoen zal ook het WK een koers van bijna 300 kilometer zijn."

   

  "Ik zal het parcours van Milaan-Sanremo beter verkennen. Vooral vanaf de Turchino, waar ik minder moet afzien. En ik zal de video's van de laatste sprints op de Via Roma grondig bestuderen."

  De ploegmaats van Viviani tijdens de eerste ploegstage in december