Tim Merlier na zware val in Diegem: "Ik voelde mijn benen niet meer"

  Tim Merlier valt vol op de balkjes.

  Tim Merlier moet verstek laten gaan voor de veldrit op nieuwjaarsdag in Baal. In Diegem knalde hij op een van de balken. "Ik moest mezelf naar de kant van het parcours slepen", reageert de crosser.

  Tim Merlier plofte bij een val in Diegem vol op de balkjes. "Daarbij bezeerde hij zijn bovenbenen, niet zijn ribben", klinkt het bij zijn ploeg Crelan-Charles. "Het gaat om een lichte blessure. Een bloeding, een kneuzing of in het slechtste geval een klein spiertrauma van de linkerquadriceps."

   

  "Tim klaagt over lichte pijn en moet het de komende dagen rustig aan doen. Het is nog niet zeker wanneer hij kan hervatten, maar Baal op 1 januari komt nog te vroeg."

   

  Merlier, die vanaf dinsdag voor Creafin-Tüvsüd rijdt, sluit zo zijn jaar in mineur af. "En dat is niet leuk", zegt hij. "Ik deed het goed in de wedstrijd en meteen na mijn valpartij wou ik snel weer op de fiets springen, maar ik voelde mijn benen niet meer, dus dat was onmogelijk. Ik moest mezelf echt naar de zijkant van het parcours slepen."

  Bekijk de pijnlijke val van Merlier in Diegem:

  Tim Merlier heeft geen al te beste relatie met balkjes. Zaterdag had hij er zich ook al in verslikt in Bredene.