• home
 • video
 • pas verschenen

  Gerrard loodst Rangers naar 1e competitiezege tegen Celtic sinds 2012

  Gerrard staat voor zijn dug-out.

  Gerrard zag zijn team met het kleinste verschil winnen.

  Glasgow Rangers heeft stadsrivaal Celtic de eindejaarsfeesten ingestuurd met een 1-0-nederlaag. Rode Duivel Dedryck Boyata (Celtic) stond 90 minuten lang tussen de lijnen.

  Rangers - Celtic is de wedstrijd van het jaar in Schotland. Maar in de laatste duels kwam Glasgow Rangers nooit als triomfator uit "The Old Firm". De laatste competitiezege van de Rangers tegen Celtic dateerde al van maart 2012.

   

  In een volgelopen Ibrox Stadium greep Rangers Celtic onmiddellijk naar

  de keel. Candeias dwong Celtic-doelman Gordon tot een ultieme reflex en

  topschutter Morelos knikte op een hoekschop de bal tegen de lat.

   

  Uitstel van executie, want in de 30e minuut opende Ryan Jack (Rangers) de score door de bal tussen de benen van aanvoerder Scott Brown (Celtic) te schieten. Een zwak Celtic kon geen vuist meer maken.

   

  Integendeel, Celtic-Belg Boyata moest in de 2e helft nog een schot van de lijn redden. Door deze zege klimt Rangers naast leider Celtic in het klassement. Beide teams tellen 42 punten, al heeft Celtic een match minder gespeeld.

  Glasgow Rangers vierde de zege uitbundig