LeBron James excuseert zich na Instagram-post: "Wou niemand kwetsen"

  James kijkt ontgoocheld naar de grond.

  James plaatste een liedjestekst met antisemitische ondertoon op Instagram.

  Op kerstavond kwam LeBron eventjes in het oog van een storm terecht nadat hij op Instagram een lied geciteerd had met antisemitische ondertoon. "Er zat niet echt een boodschap achter mijn post", zegt de NBA-vedette.

  LeBron James had op Instagram enkele foto's van zichzelf geplaatst, terwijl hij achter het stuur van een auto zat. 

   

  "We been getting that Jewish money, everything is Kosher", schreef James bij de foto's. De topbasketbalspeler refereerde daarmee naar een songtekst van rapper 21 Savage. Maar dat viel niet in goede aarde.

   

  James kreeg stevige kritiek op het gebruik van de term "joods geld". De NBA-speler verwijderde de Instagram-post snel en bood zijn verontschuldigingen aan.

  De Instagram-post van LeBron James

  James: "Ik zat gewoon in mijn auto naar muziek te luisteren"

  "Mijn excuses uiteraard, als ik iemand beledigd heb", zei James aan ESPN, "Er zit niet echt een boodschap achter mijn post, ik doe zoiets wel vaker. Ik zit in mijn wagen, luister wat muziek en dat is het resultaat."

   

  "Ik wilde eigenlijk een compliment uitdelen, maar veel mensen begrepen het blijkbaar zo niet. Sorry, het was zeker niet mijn bedoeling iemand te kwetsen."     

   

  LeBron James staat bekend als voorvechter voor gelijke kansen en racismebestrijding. Om die reden botste het de voorbije jaren al meerdere keren met de Amerikaanse president Donald Trump.

   

  Vanavond kan James de kritiek van zich afspelen in de NBA. Met zijn team de LA Lakers staat hij dan oog in oog met de Golden State Warriors.