• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens klopt Bouchard en zet seizoen in met toernooizege in Hawaï

  Eugenie Bouchard moest de trofee laten aan Elise Mertens.

  Elise Mertens is goed begonnen aan het nieuwe tennisseizoen. Onze landgenote won een exhibititoernooi op Hawaï. In de finale klopte ze de Canadese Eugenie Bouchard na een supertiebreak.

  Elise Mertens (WTA-12) en Eugenie Bouchard (WTA-87) gaven de toeschouwers in Hawaï waar voor hun geld. De Canadese domineerde de eerste set (2-6), maar Mertens dwong een supertiebreak af na een spannende tweede set: 7-5.

   

  In die supertiebreak waren er wisselende kansen en het was uiteindelijk onze landgenote die met 12-10 aan het langste eind trok na 1 uur en 35 minuten toen Bouchard een smash miste. 

   

  Bouchard timmert aan de weg terug naar de top. De nog altijd maar 24-jarige Canadese maakte indruk in 2014 met een finale op Wimbledon en een halve finale op Roland Garros. Ze stond even op nummer 5 o de WTA-ranglijst, maar was daarna de weg kwijt.

   

  "Ik voel me goed en kijk uit naar 2019", zei Bouchard. "Ik heb een nieuwe coach en het klikt tussen ons. Ik heb hard gewerkt en ook al is dat geen garantie op succes, ik heb hier in Hawaï wat vertrouwen getankt."

  Bouchard gaat de fout in op het laatste punt

  Tweets over de wedstrijd