• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne: "Weinig vakantie? Dat is een luxeprobleem"

  Stoffel Vandoorne moest gisteren de titel van Driver of the Year aan het rallyduo Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul laten op de RACB Awards. Vandoorne reed ondertussen zijn eerste race in de Formule E. In Saudi-Arabië werd hij pas 17e. "Het is afwachten wat het seizoen zal brengen."

  "Futuristisch en elektrisch"

  Door een technisch probleem zakte Vandoorne in zijn eerste Formule E-race van het seizoen weg naar de 17e plaats. Hij kwalificeerde zich als 4e en daar was hij wel heel blij mee. "Het ziet er goed uit voor de toekomst", zei Vandoorne gisteren na de uitreiking van de RACB Awards in Brussel.

   

  "Het is nog wat afwachten wat het seizoen zal brengen. Voor mezelf en voor het team is het allemaal heel nieuw. Ik denk dat het volgend jaar een pak beter wordt als Mercedes alles overneemt. Toch wil ik ook dit seizoen een paar mooie dingen laten zien en af en toe verrassen. In de toekomst wil ik voor de wereldtitel kunnen vechten."

   

  Hoe heeft Vandoorne zijn eerste weken in de Formule E verteerd? "Het is een heel ander kampioenschap dan de Formule 1. Het is futuristisch en elektrisch. Iets waar alle constructeurs zich momenteel op focussen. Er is veel interesse en het is een kampioenschap dat de voorbije jaren erg is gegroeid."

   

  "Ik vind het heel interessant. Qua rijstijl is het wat aanpassen. Alles is in de stad op een stratencircuit. De manier van racen is ook helemaal anders. De wedstrijden zijn heel close en inhalen is moeilijk. Je moet zo efficiënt mogelijk proberen te zijn om zo weinig mogelijk energie te verliezen."

  Voor mezelf en voor het team is het allemaal heel nieuw. Ik denk dat het volgend jaar een pak beter wordt als Mercedes alles overneemt.

  Stoffel Vandoorne

  "Zal politiek in de F1 voorlopig niet missen"

  Voor Vandoorne zat er weinig vakantie in. Meteen na het Formule 1-seizoen begon zijn avontuur in de Formule E. "Ik heb geen echte winterstop gehad. Van de F1 ging het meteen naar de FE. Ik zie de F1 vooral als een positieve ervaring."

   

  "Ik heb weinig vakantie gehad, maar dat is een luxeprobleem. Voorlopig heb ik nog geen tijd gehad om terug te blikken op de F1. Dat moment komt wel. Ik zal het sowieso missen om met die auto's te rijden. Het blijven de snelste ter wereld. De politiek en alles wat achter de schermen gebeurt zal ik voorlopig niet missen."