• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldtitel levert 4 Red Lions nominatie op voor internationale prijzen

  Kunnen enkele Red Lions straks nog een trofee in de lucht steken?

  Vier Red Lions maken kans op een prijs op de Hockey Star Awards, een gala van de Internationale Hockeyfederatie. Zo kan Arthur Van Doren zichzelf opvolgen als Speler van het Jaar. Hij krijgt wel concurrentie van Simon Gougnard.

  Vorig jaar sleepten de Belgen vier prijzen in de wacht op het gala van de FIH. Ook dit jaar zijn er na het ijzersterke WK weer heel wat Belgische kanshebbers. Arthur Van Doren kan zichzelf opvolgen als Hockeyer van het Jaar.

   

  De 24-jarige Van Doren krijgt wel concurrentie van een ploegmaat. Ook de 27-jarige Gougnard haalde de shortlist. Naast de twee Belgen zijn ook de Nederlander Billy Bakker, de Engelsman Barry Middleton en de Australiër Jake Whetton genomineerd.

   

  Vincent Vanasch, 31 jaar, kan voor het tweede jaar op rij Doelman van het Jaar worden. Hij ligt in de balans met de Nederlander Pirmin Blaak, de Australiër Tyler Lovell, de Engelsman George Pinner en de Duitser Tobias Walter. Arthur de Sloover (21) is genomineerd als Belofte van het Jaar, een prijs die vorige keer ook naar Van Doren ging.

   

  Een poll bij spelers en publiek bepaalt wie wint. De Trainer van het Jaar, vorig jaar de Belgische bondscoach Shane McLeod, wordt door een expertenpanel aangeduid. Die laureaten worden maandag 14 januari bekendgemaakt.