• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Met deze 26(!) driepunters breken Houston Rockets NBA-record

  James Harden deed zijn duit in het zakje met 35 punten.

  Houston Rockets hebben vannacht het driepuntersrecord in de NBA aangescherpt. Het leek op een evenaring van het record van Cleveland te blijven steken, tot Michael Carter-Williams in de slotseconden nummer 26 door het net joeg. 

  Cleveland Cavaliers mochten zich al meer dan twee jaar de driepuntenkoning in de NBA noemen. In mei 2016 mikten ze 25 driepunters door het net en dat kunstje deden ze in 2017 nog eens over, opnieuw tegen de Atlanta Hawks.

   

  Maar Houston deed vannacht nog straffer tegen de Washington Wizards. Met nog 31,1  seconden op de klok zette Michael Carter-Williams het record op 26 driepunters in één match. James Harden was de uitblinker met 35 punten en 9 assists.

   

  Het driepuntersrecord leverde Houston een vijfde overwinning (136-118) op rij op. Het staat nu zevende in de Western Conference. 

  Bekijk de 26 driepunters van de Rockets: