• home
 • video
 • pas verschenen

  Bormans: "Union is een slapende reus, dat geloof komt terug"

  Het Joseph Marienstadion van Union zat bomvol voor de bekerkraker.

  Union heeft nog een nieuw hoofdstuk geschreven van zijn bekersprookje, want na Anderlecht ging ook Genk voor de bijl. "De supporters mogen dromen", zegt CEO Philippe Bormans. Genk-coach Philippe Clement toonde zich sportief bij de nederlaag.

  "We willen er een voetbalfeest van maken. Na Anderlecht willen we ook Genk over de knie leggen", klonk Bormans nog ambitieus na de 1/8e finales. Maar Union stelde niet teleur en kegelde ook Genk uit het bekertoernooi na strafschoppen.

   

  "Deze wedstrijd was propaganda voor Union en voor het bekervoetbal", zei Bormans na de stunt tegen de competitieleider. "Er was veel beleving, inzet, sfeer en goed voetbal. De supporters kunnen met een geweldig gevoel naar huis."

   

  "Deze ploeg is tot veel in staat. Dat wisten we al na de zege tegen Anderlecht en de resultaten in de competitie, maar toch durf je niet te dromen van de halve finales. We hebben de match aangevat zonder angst. Het kon twee kanten op - daar moeten we eerlijk in zijn - maar geluk en de twaalfde man hebben ons over de streep getrokken."

  Bormans: "Het sprookje blijft duren"

  Voor Bormans, die begin dit jaar STVV verliet, gaat het in sneltempo bij Union. "Ik ben onder de indruk van wat hier allemaal kan. Union is een slapende reus, met een zeer succesvolle geschiedenis. Het is de ploeg met de op twee na meeste landstitels in België."

   

  "Dat geloof komt terug. De mogelijkheden zijn er en de goede wil is er. Het is aan ons om dat in de praktijk om te zetten. De competitie is veel belangrijker, de beker is een uitlaatklep om te dromen van meer. Het sprookje blijft duren."

   

  En voor een Truienaar moet het stiekem wel deugd doen om Genk uit te schakelen. "Dat kan ik niet ontkennen", geeft Bormans toe. "Genk heeft een goede ploeg, maar heeft vandaag zijn tanden stuk gebeten op Union. Wij de beker en zij kampioen? Waarom niet."

  Clement: "Veel respect voor Union!"

  Genk-coach Philippe Clement noemde de overwinning van Union "verdiend". "Als je niet efficiënt bent, kan je wedstrijden verliezen", analyseerde hij. "Ik moet met veel respect over Union spreken. Ik had mijn spelers verwittigd dat ze tegen jongens zouden spelen die de wedstrijd van hun leven wilden spelen en hun leven wilden geven om door te gaan."

   

  "Met de kansen die we hebben gehad, moet je een wedstrijd gewoon winnen. Vukovic heeft eigenlijk geen werk gehad buiten de twee doelpunten. Maar we verliezen de loterij van de penalty's en Union gaat verdiend door."

   

  "Ik heb jongens moeten laten rusten, omdat ze last hadden van kleine blessures. Trossard had 5 minuten na zijn invalbeurt alweer last. Als een aantal jongens op hun tandvlees zitten, moeten de anderen iets laten zien. Maar er moeten duidelijk nog een paar stappen worden gezet."

   

  "Of we nu kunnen focussen op de titel? Daar wil ik nog niet over spreken. Laat ons match per match bekijken. Je moet duidelijk elke wedstrijd top zijn om te kunnen winnen."

  Ik had mijn spelers verwittigd dat ze tegen jongens zouden spelen die de wedstrijd van hun leven wilden spelen en hun leven wilden geven om door te gaan

  Clement: "Sommige jongens zitten op hun tandvlees"

  Peyre (Union): "Ons nu niet meer verstoppen"

  Saussez (Union): "Magnifiek om een penalty te stoppen"