• home
 • video
 • pas verschenen

  5-voudige olympische kampioene stopt op haar 23e met zwemmen

  Missy Franklin

  Missy Franklin beleefde haar hoogtepunt op de Spelen van 2012.

  Missy Franklin (23) heeft laten weten dat ze per direct een punt zet achter haar topcarrière. De Amerikaanse zwemster won in haar carrière maar liefst 5 gouden medailles op de Olympische Spelen.

  "Vandaag kondig ik mijn afscheid aan", laat Missy Franklin weten op Twitter. "Dit zijn misschien wel de moeilijkste woorden die ik ooit heb geschreven. En het heeft even geduurd voor ik in staat was ze op te schrijven."

   

  Franklin kende haar grootste successen op de Olympische Spelen van Londen in 2012. Als 17-jarige won ze goud op de 100 en 200 meter rugslag. Daarnaast zwom ze ook naar twee keer goud met het Amerikaanse estafetteteam.

   

  Franklin evenaarde nooit meer haar toptijden van dat jaar. Wel won ze een jaar later bij de WK in Barcelona 6 keer goud. Op de Spelen van Rio de Janeiro in 2016 won ze ook nog goud, als lid van het Amerikaanse team op de 4x200m vrije slag.

   

  Sinds 2016 heeft Franklin last van de schouder. Ze kon door die reden nooit meer haar topniveau halen.