• home
 • video
 • pas verschenen

  Nina Derwael: "Ik wist niet eens dat er zoveel prijzen bestonden"

  Turnster Nina Derwael heeft dinsdag de Trofee voor Sportverdienste in ontvangst mogen nemen, uit handen van prinses Astrid. "Ik schat deze trofee heel hoog in", zegt de Europese en wereldkampioene aan de brug.

  Net als de Belgische hockeymannen werd ook Nina Derwael dinsdag ontvangen op het stadhuis van Brussel. Uit handen van prinses Astrid kreeg ze er de Trofee voor Sportverdienste, een prijs die een sporter maar 1 keer kan winnen. "Ik schat dit dan ook heel hoog in. Het is een enorme eer om op deze erelijst te staan", vertelt Derwael.

   

  De wereldkampioene kreeg eerder al de Vlaamse Reus en het Vlaams Sportjuweel en kan zaterdag ook nog de trofee van Sportvrouw van het Jaar in de wacht slepen. "Het went niet. Ik wist niet eens dat er zoveel prijzen bestonden. Elke trofee is een hele eer en een supermooie bekroning op dit jaar."

   

  "Af en gooit het mijn trainingsschema wel wat in de war, maar het is toch het einde van het seizoen. Ik neem er met heel veel genoegen tijd voor. Nu is het nog een laatste week van uitreikingen, met zaterdag het sportgala, en daarna heb ik een weekje vakantie. Vanaf januari gaat de focus weer volledig op de trainingen."