• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin verkiest dan toch de Giro boven de Tour als hoofddoel

  Tom Dumoulin werd vorig jaar 2e in de Giro en de Tour.

  Tom Dumoulin heeft bevestigd dat hij volgend seizoen alles zet op de Ronde van Italië. "Ik had lange tijd de Tour in mijn hoofd, maar het Giro-parcours is zo mooi", zegt Dumoulin in een filmpje op Twitter.

  Vorig seizoen greep Tom Dumoulin telkens net naast eindwinst in de Giro en de Tour. Om eens op het hoogste schavotje te staan, dacht Dumoulin eraan om volgend seizoen enkel de Tour te rijden.

   

  "Maar na enkele weken overleg heb ik beslist om van de Giro mijn hoofddoel te maken", onthult Dumoulin op stage in Spanje.

   

  De Giro is namelijk aantrekkelijker dan de Tour qua tijdritten. In de Tour staat er 27 individuele tijdritkilometers op het menu, in de Giro 60.

  "We hadden lange tijd het plan om alles te zetten op de Tour", geeft Dumoulin toe. "Maar het Giro-parcours is zo mooi volgend jaar. Ik hou ook van Italië en van de Giro."

   

  "Na de Giro is het vrij waarschijnlijk dat ik ook de Tour zal rijden. Net als vorig jaar wil ik me in de Tour weer richten op het klassement. Maar dat staat nog niet voor 100 procent vast. Het hangt er vanaf hoe ik uit de Giro kom."

  Dumoulin maakte het nieuws bekend op stage