• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmermans trekt zich tijdelijk terug uit het Uitvoerend Comité, ook Allaerts ter discussie

  Johan Timmermans.

  Timmermans stapte een tijdje geleden zelf op bij KV Mechelen.

  Johan Timmermans, ex-voorzitter van KV Mechelen, heeft beslist zich tijdelijk terug te trekken uit het Uitvoerend Comité van de Belgische voetbalbond. Ook het zitje van Paul Allaerts, CEO van Moeskroen, staat ter discussie.

  Timmermans en Allaerts worden allebei gemandateerd door de Pro League om de belangen van de profclubs te verdedigen in het Uitvoerend Comité, het hoogste orgaan binnen de KBVB.

   

  Maar hun respectieve clubs KV Mechelen en Moeskroen vormen het onderwerp van twee onderzoeken van het federale parket. Bij KV Mechelen gaat het om matchfixing en fiscale fraude, Moeskroen wordt ervan verdacht in handen te zijn van spelersmakelaars.

   

  Timmermans trok zich al terug als voorzitter van KV Mechelen, maar behield als bestuurder van Malinwa wel zijn zitje in het Uitvoerend Comité. Hij vroeg op aansturen van de KBVB om ook dat mandaat tijdelijk te schorsen, tot het onderzoek naar KV Mechelen volledig is afgerond. Tijdens de raad van bestuur van de Pro League zal het zitje van Timmermans, dat ook vorig seizoen al ter discussie stond, zeker ter sprake komen.

   

  Ook over het mandaat van Allaerts in het Uitvoerend Comité zal een hartig woordje gesproken worden. "Dat is inderdaad een thema dat op de agenda staat", bevestigt de CEO van Moeskroen. "Maar ik wil benadrukken dat er in zijn globaliteit gesproken wordt over alle voetbalclubs die op een of andere manier bij de voetbalschandalen betrokken zijn."