• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho: "Verwachtte meer van spelers die altijd klagen dat ze niet starten"

  Mourinho zag zijn team met 2-1 verliezen in Valencia.

  Door een nederlaag tegen Valencia liet Manchester United de groepszege liggen in de Champions League. Coach José Mourinho haalde uit naar de spelers die zich gisteren mochten bewijzen.

  Mourinho: "Ik wou die 3 spelers eigenlijk niet in het team brengen"

  Manchester United was al zeker van de 1/8e finales, waardoor Mourinho zich kon veroorloven om te roteren tegen Valencia. De Portugees gaf 8 spelers (onder wie Fellaini) een kans die er afgelopen weekend niet bij waren in de 4-1-zege tegen Fulham.

   

  Maar dat was geen geslaagd experiment: United verloor met 2-1 tegen Valencia. "Ik verwachtte meer van mijn spelers", zei Mourinho na afloop. "En dan vooral van de spelers die elke week klagen dat ze niet mogen starten of spelen."

   

  "Ze mochten spelen in een Champions League-match zonder druk. Een competitie waarin iedereen graag speelt. Toen ik tijdens de match wissels doorvoerde, begon mijn team beter te spelen. En dat is frustrerend, want ik wou Rashford, Lingard en Young eigenlijk niet in het team brengen."

  "1e of 2e eindigen maakt niet zo'n groot verschil"

  United liet zo de kans liggen om zich tot groepswinnaar te kronen, want ook Juventus ging onderuit tegen Young Boys Bern. "Voor de match zei ik dat we gefaald hebben als zowel Juventus als wij niet winnen."

   

  "Maar tweede eindigen in deze groep is een succes. Ik denk niet dat eerste of tweede eindigen een groot verschil zal maken voor het vervolg van deze Champions League."