• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "We zijn van plan om in 2020 bij elkaar te blijven"

  Chris Froome.

  Sky verdwijnt na dit seizoen van het shirt.

  Sponsor Sky trekt na dit seizoen de stekker uit de succesvolle wielerploeg. Kopman Chris Froome, de voorbije jaren goed voor onder meer 4 Tour-zeges in het shirt van Sky, heeft kort gereageerd. "We zijn nog lang niet klaar", zegt Froome.

  Chris Froome en zijn Sky-ploegmaats vertoeven op Mallorca, waar ze op stage zijn. Na een trainingsritje pende de Brit enkele woorden neer op Twitter.

   

  Froome bedankt eerst en vooral sponsor Sky. "Het was een briljante partner en we hebben samen een ongelooflijk avontuur gedeeld. Ze hebben me persoonlijk altijd bijgestaan in elke stap die ik ondernam en ik zal hen altijd dankbaar zijn voor hun steun", schrijft hij.

   

  "En we zijn nog lang niet klaar. Iedereen bij Team Sky is ambitieus voor 2019 en dit nieuws heeft ons nog vastberadener gemaakt om die ambitie waar te maken."

   

  De toekomst van Froome en co oogt nu plots onzeker. "Ik kan de toekomst niet voorspellen, maar ik kan met absolute zekerheid zeggen dat dit echt een speciaal team is."

   

  "We zijn van plan om ook in 2020 bij elkaar te blijven en we zullen er alles aan doen om dat mee mogelijk te maken, in andere kleuren met een nieuwe partner, maar met dezelfde waarden, focus en wil om te winnen."

  De boodschap van Froome op Twitter: