Ga naar de inhoud

Cesare Prandelli is nieuwe coach van eersteklasser Genoa

 vr 7 december 2018 14:31
Prandelli moet een zwalpend Genoa opnieuw op de rails krijgen.

De Italiaanse eersteklasser Genoa heeft een nieuwe trainer aangesteld. De Kroaat Ivan Juric werd na een reeks slechte resultaten bedankt voor bewezen diensten. Zijn opvolger is de 61-jarige Cesare Prandelli.

Prandelli is in eigen land absoluut geen onbekende. Zo coachte hij al clubs als Parma, AS Roma en Fiorentina. Na zijn passage bij die laatste club werd hij aangesteld als Italiaans bondscoach. 

 

Op het EK van 2012 behaalde hij nog met Italië de finale, die echter verloren werd van Spanje. Twee jaar later stelde Italië teleur op het WK 2014, met het ontslag van Pradelli tot gevolg. 

 

Prandelli moet Genoa, waar de Belgische belofteinternational Stephane Omeonago speelt, opnieuw op de rails krijgen. Het team staat na veertien speeldagen op de veertiende plaats in de Serie A. Hun laatste zege dateert al van 30 september.

 

Prandelli volgt bij Genoa Juric op. Het verlies gisteren in de beker tegen derdeklasser Entella werd de zwanenzang voor de Kroaat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.