• home
 • video
 • pas verschenen

  Hasenhüttl moet Southampton in de Premier League houden

  Hasenhüttl zat sinds mei zonder club.

  Ralp Hasenhüttl is de opvolger van Mark Hughes bij de Engelse eersteklasser Southampton. De 51-jarige Oostenrijker tekende een contract voor 2,5 seizoenen bij de nummer 18 uit de Premier League.

  Southampton staat na 14 speeldagen 18e met amper 9 punten. Die slechte resultaten kostten Mark Hughes maandag zijn kop. Het bestuur van de Zuid-Engels club heeft niet stil gezeten: vandaag werd met Ralph Hasenhüttl al een vervanger voorgesteld.

   

  Hasenhüttl zat zonder club nadat hij in mei zijn contract bij de Duitse (top)club RB Leipzig had laten ontbinden. Hij coachte de Oost-Duitse club twee seizoenen geleden naar de tweede plaats in de Bundesliga en schopte het met Leipzig een jaar later tot in de kwartfinales van de Europa League.

   

  Als speler verdedigde Hasenhüttl in de tweede helft van de jaren 1990 de kleuren van KV Mechelen en Lierse.

  Southampton deelt het nieuws mee op Twitter: