• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Leko: "Standard is op dreef, maar wij hebben vertrouwen na Dortmund"

  Ivan Leko hoopt de lijn van de Champions League door te trekken naar de competitie.

  Met de scalp van Sevilla op zak lijkt Standard meer dan klaar voor het bezoekje aan Club Brugge van zondag. Maar ook de landskampioen tankte vertrouwen in de Champions League. "We willen absoluut winnen", zegt coach Ivan Leko.

  Bekijk de persconferentie van Ivan Leko

  Met een zuurverdiend punt tegen Dortmund (0-0) in de Champions League is Club Brugge zeker van een Europese lente. "Dat hadden we nodig na twee nederlagen in de competitie", zei Leko. "We hopen dat gevoel en vertrouwen mee te nemen naar Luik."

   

  "Na 4 tot 5 maanden spektakelrijke wedstrijden was er een verwachtingspatroon ontstaan. Maar tegen Dortmund, momenteel een van de ploegen in vorm in Europa, moesten we wel op een resultaat spelen."

   

  "Het verschil in kwaliteit is enorm, dus moesten we spelen als collectief, vanuit de organisatie. Tegen Standard willen we niet op dezelfde manier spelen: we gaan een evenwicht zoeken tussen organisatie, pressing en initiatief. Maar we hebben nu toch 5 punten gepakt in een poule met Atletico Madrid, Dortmund en Monaco."

  "In heenwedstrijd tegen Standard waren we dom"

  Maar ook Standard zweeft met een stunt tegen Sevilla op een wolk. "Ze zijn op dreef", beseft Leko. "Op dit moment kunnen ze van iedereen winnen, zeker met Carcela, Mpoku, Djenepo en ook nog een goede trainer op de bank."

   

  "Maar ook wij hebben kwaliteit en we willen absoluut winnen. In de heenwedstrijd (3-1, red.) werden we inderdaad afgetroefd door Standard, maar toen waren we dom. We wilden absoluut zeer open spelen en gaven dan ook veel ruimte weg. Nu gaan we het beter aanpakken."

   

  Toch kan de 0-0 tegen Dortmund de mindere periode van Club Brugge niet verbloiemen. "Na de interlandbreaks was het moeilijker", geeft Leko toe. "We hadden meer controle op de matchen, maar brachten minder gevaar. Koppel dat aan de blessures, en dan hadden we een dipje. Maar we moeten ook oplossingen vinden als het moeilijk gaat."

  Tweets: