• home
 • video
 • pas verschenen

  Help dit mysterie op te lossen: wat deed die KVM-vlag in Malmö-Genk?

  De KV Mechelen-vlag kwam een paar keer in beeld tijdens de match.

  RC Genk speelde donderdagavond zijn vijfde Europa League-wedstrijd, op het veld van Malmö. In het Zweedse vak hing aan de reclameboarding één opmerkelijke vlag: een geel-rode van KV Mechelen. De vraag is: wie hing die vlag daar?

  Twee fragmenten waarin de Mechelse vlag kort te zien is:

  Opheldering:

  Vrienden na Europese confrontaties:

  Malmö en KV Mechelen kwamen elkaar in 1989 tegen. In 1/8e finales in de Europabeker voor Landskampioenen won KVM thuis met 4-1 (Mechelse goals van Pascal De Wilde (2), Johnny Bosman en Patrick Versavel) en speelde 0-0 gelijk in Zweden. De supporters van beide clubs onderhouden sindsdien vriendschappelijke banden.