• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bocholt pakt de beker na handbalthriller met verlengingen

  Bocholt heeft de Beker van België gewonnen. Het had wel verlengingen nodig om Sporting NeLo opzij te zetten. Bocholt won de finale in Leuven uiteindelijk met 36-32.

  Vooraf was BENE League-winnaar Bocholt de torenhoge favoriet in deze bekerfinale, maar na de reguliere speeltijd stond het verrassend 27-27. Bocholt had nochtans een ruime voorsprong uitgebouwd, maar Sporting NeLo zette na 45 minuten een forse inhaalbeweging in. Net voor het affluiten stond NeLo ook 26-27 voor, maar Bocholt dwong met een goal in de 59e minuut verlengingen af.

   

  In die verlengingen nam de ervaring van Bocholt dan toch de bovenhand. De spelers krikten hun niveau op en werden ook efficiënter. Bocholt trok na een lastige partij zo toch nog met overtuiging het laken naar zich toe: 36-32.  

   

  "We stonden vijf goals voor in de tweede helft, maar dan laten we ons een beetje verrassen", vertelt Bocholt-coach Bart Lenders zijn verhaal van de match. "We hebben mentaal heel sterk gespeeld, maar we hebben de verlenging afgedwongen door het falen van NeLo. Als zij die penalty scoren, moeten we nog twee keer scoren op een halve minuut. Dat gaat niet. Ik voelde wel dat Neerpelt wat vermoeid was en dat we er in de verlengingen op en over zouden gaan."

  Kijk naar de verlengingen en de reacties achteraf

  Finale (in Leuven)
  Sporting NeLo Bocholt 32-36 n.v.

  Halve finales
  Sporting NeLo Tongeren 32-27
  Bocholt Wezet 35-32

  Kwartfinales
  Houthalen (II) Wezet 21-39
  Eynatten-Raeren (I) Sporting NeLo 20-26
  Tongeren Sasja 23-21
  Hasselt Bocholt 33-41

  Sint-Truiden wint Beker van België bij de vrouwen

  Bij de vrouwen ging de beker naar Sint-Truiden. Het klopte in de finale Initia Hasselt met 24-31. Ook vorig jaar won Sint-Truiden de Beker van België. Bekijk hieronder de samenvatting.