• home
 • video
 • pas verschenen

  Club overleeft in Europa: "Belangrijk voor ons imago en dat van Belgische competitie"

  Ivan Leko.

  Ivan Leko en Club hielden Dortmund in bedwang.

  Club Brugge heeft Borussia Dortmund kunnen temmen. Club was voor de match tegen Dortmund al zeker van de derde plaats en kon zijn verlengd verblijf in Europa dus met een puntje in de verf zetten. Hoe reageerde het Brugse kamp op de 0-0 bij de Duitse competitieleider?

  "Als je gelooft en als je speelt met overtuiging, dan kan alles"

  "Ik ben tevreden en trots", analyseerde Ivan Leko. "Dit is fantastisch tegen dit Dortmund. Het geeft een goed gevoel. Het is een verdiende 0-0."

   

  Club speelde niet vrank en vrij. "Was het nodig om sympathiek en romantisch te zijn en dan met 6-2 te verliezen? Dat was niet het plan, wel om een resultaat te pakken. Daarom hebben we op die manier gespeeld. Het verschil in klasse is enorm. Dan moet je het gewoon zo proberen."

   

  Club hield de nul. "Niet gewoon de nul, want dat kun je ook doen na 27 open kansen. Dat was niet het geval. Borussia had maar enkele kansen, wij hadden zelf ook enkele situaties."

   

  "Dit was een fantastische Champions League voor ons. In alle wedstrijden hebben we getoond dat we kwaliteit hebben. Dit was belangrijk voor het imago van Club en de Belgische competitie, zeker na die 0 op 18 van twee jaar geleden."

   

  "Dat zorgde voor een enorme druk bij de spelers, supporters en de club. We hadden normaal geen kans in deze zeer moeilijke groep, maar als je gelooft en speelt met durf en overtuiging, dan kan alles. Dat is hoopgevend."

  Vormer: "Derde in deze poule: netjes"

  "Super, complimenten aan het team", lachte Ruud Vormer bij Sporza. "Dit is ook verdiend, denk ik. We hebben twee kansen weggegeven, maar we hebben heel compact gespeeld. Dit is een verdiende 0-0."

   

  "Dat dit wat onBrugs was? We zijn het niet gewoon om met z'n allen achter de bal te wachten. Maar we kregen de laatste tijd veel te veel goals tegen. We hebben samengezeten en hebben beslist om compacter te staan en om soms op de counter te spelen."

   

  "Kijk maar naar wat Zulte Waregem vrijdag bij ons deed. Daar hebben we op getraind en dat hebben we goed gedaan. Of dit eenmalig was? Dat weet ik niet. Daar praten we donderdag met de trainer over, maar nu mogen we eerst even genieten van dit resultaat."

   

  "We worden derde in deze poule. Netjes. Je hoopt nog altijd om iets meer te pakken. Stel dat je wint en ook Atletico had gewonnen... Maar we moeten tevreden zijn met de derde plek."

  Vanaken: "Niet de allerleukste manier, maar was goeie test"

  Hans Vanaken kwam door de tactische aanpassing van Club minder in het spel voor. "Dit is misschien niet de allerleukste manier om te spelen, voor mij persoonlijk ook niet. Ik neem liever zelf initiatief in een match, maar tegen een Dortmund dat goed draait is het nodig om goed in blok te spelen."

   

  "In de competitie moet je dat misschien ook af en toe doen, want we kregen te veel goals tegen, vooral uit counters. Dan is het misschien eens nodig om zelf lager te staan, zodat je die tegenaanvallen niet tegenkrijgt. Dit was een goeie test om het zo eens op te lossen."