• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Te vroeg om te denken dat alle RSCA-jongeren schitterende carrière zullen uitbouwen"

  Marc Degryse.

  Marc Degryse was een van de gasten in Extra Time.

  Anderlecht trok tegen Sint-Truiden resoluut de kaart van de jeugd. "Je moet voorzichtig zijn met die mannen. Ze moeten stappen blijven zetten", waarschuwde Marc Degryse in Extra Time.

  "Geweldig interview van Amuzu"

  Marc Degryse koos voor zijn moment van de week het interview van Francis Amuzu na de match tegen STVV. "Dat interview was geweldig. Hij speelde ook geweldig en zei zinnige dingen. Let ook op zijn gezicht, hoe hij daar staat en kijkt naar de journalist. Zoals hij sprak met veel zelfvertrouwen, zo speelde hij ook."

   

  "We moeten hem ook, zoals hij zelf zei, beoordelen als een speler van Anderlecht. Ze hebben niet door hun jeugdigheid verloren tegen STVV. De jongeren waren goed. Het waren de ouderen die fouten maakten", zei Degryse. Filip Joos: "Amuzu is iemand die in de kleedkamer op de steun van alle anciens kan rekenen door zo te zijn."

  "Je moet voorzichtig zijn met die mannen"

  Door de vele blessures moest Hein Vanhaezebrouck wel voor de jeugd kiezen, maar ondanks de nederlaag was er dus veel lof. Al blijft Marc Degryse met twee woorden spreken.

   

  "Dat is het altijd: je moet voorzichtig zijn met die mannen. Ze moeten stappen blijven zetten. Het is allemaal goed en wel, die eerste keer. Dan komt er eens een tegenslag en hoe gaan ze daar mee om? Ze worden dan misschien ook beter betaald."

   

  "Kijk naar Charly Musonda Jr. Hij ging de grote ster worden. Het is nog te vroeg om te denken dat ze allemaal een schitterende carrière zullen uitbouwen. Maar Anderlecht heeft nu wel heel veel jongeren, dat is opvallend."

   

  "Dit is ook het werk van Emilio Ferrera", pikte Filip Joos in. "Hij heeft er een jaar als profs mee getraind (bij de beloften van Anderlecht). Dat is toch een louterend jaar voor veel van die gasten geweest."

  Penalty op Amuzu of niet? Sonck: "Spreek ik nu een andere taal?"