• home
 • video
 • pas verschenen

  Hockeyers: "Goud zou kers op de taart zijn van Belgisch boerenjaar"

  Red Lions

  Zetten de Red Lions een uitroepteken achter sportjaar 2018?

  Overmorgen openen de Red Lions hun WK hockey met een match tegen Canada. De motivatie en de ambitie is enorm, ook dankzij de topprestaties van de andere Belgische atleten dit jaar.

  Van januari tot november hebben de Belgische sporters dit jaar, individueel en in team, uitgeblonken op het hoogste niveau. Nu het WK hockey in India voor de deur staat, kan er nog een laatste gouden appel uit de kast rollen voor ons land.

   

  "Ik vind het fantastisch wat er op sportgebied allemaal gebeurt in België", zegt de Nieuw-Zeelandse bondscoach Shane McLeod. "België stijgt boven zichzelf uit op sportgebied. We gaan die verschillende prestaties zeker gebruiken als extra motivatie in onze jacht op goud."

   

  "Ik zou meteen tekenen voor goud", zegt Felix Denayer. "Sport begint meer en meer te leven in ons land. Wij zijn als hockeyers ook trots om Belg te zijn. Hopelijk kunnen we het mooi afwerken."

   

  "Goud zou de kers op de taart zijn van een Belgisch boerenjaar", zegt Tom Boon. "Je voelt ook dat België aan het wachten is op een hoofdprijs in een teamsport."

  Bondscoach McLeod: "Kwartfinale zal ons toernooi maken of kraken"

  Denayer: "Vroeger misten we ervaring, nu niet meer"

  Boon: "België is aan het wachten op een hoofdprijs"