• home
 • video
 • pas verschenen

  Interlanddrama voor PSG: Neymar én Mbappé vallen uit

  Tite en Neymar

  Neymar wordt getroost door bondscoach Tite.

  Bij PSG zullen ze zich naar de haren grijpen, want op een week van de cruciale confrontatie met Liverpool dreigen ze hun 2 sterspelers Neymar en Mbappé te verliezen. Ze raakten allebei geblesseerd in een oefeninterland.

  Neymar moest 4 dagen geleden al vol aan de bak tegen Uruguay, maar toch werd de aanvaller door bondscoach Tite niet gespaard voor de vriendschappelijke ontmoeting met Kameroen.

   

  Neymar uitte na een paar minuten al zijn twijfels over zijn paraatheid, maar speelde toch gewoon voort. Toen hij een versnelling plaatste, greep hij plots naar zijn adductoren. Ontgoocheld stapte hij van het veld.

   

  Een halfuurtje later sloeg ook in Frankrijk-Uruguay het noodlot toe. Kylian Mbappé kwam slecht neer na een valpartij en blesseerde daarbij zijn schouder. Ook voor hem zat zijn match erop.

  Zonder Neymar en Mbappé tegen Liverpool?

  We moeten nog afwachten hoe ernstig de blessures van Neymar en Mbappé zijn, maar voor PSG zou dit wel eens een pijnlijke avond kunnen zijn. Over iets meer dan een week staat immers de kraker tegen Liverpool op het programma. PSG staat pas 3e in zijn CL-groep en moet dus winnen om zijn kansen gaaf te houden.

   

  PSG-coach Tüchel zal het met lede ogen hebben bekeken, want hij klaagde al eerder over de té grote belasting voor zijn spelers door het interlandvoetbal. Neymar speelde tegen Uruguay zijn 6e volledige match in 3 weken tijd.

  Vervanger Richarlison opent de score

  Neymar werd afgelost door Everton-speler Richarlison, die vlak voor de rust de score opende met een rake kopbal, het enige doelpunt van de match. Kameroen is de ploeg van bondscoach Clarence Seedorf, die sinds zijn aanstelling in augustus enkel nog maar tegen het Malawi van Ronny Van Geneugden kon winnen.

   

  1-0 was ook de eindstand in Frankrijk-Uruguay, waardoor de wereldkampioen zijn jaar toch nog kan afsluiten met een zege. Een penalty van Giroud was het verschil tussen beide teams.