• home
 • video
 • pas verschenen

  3D-lasersensoren helpen jury op WK turnen, Derwael test uit

  " "

  Derwael is in Cottbus, waar komend weekend de technologie getest wordt.

  De internationale turnbond (FIG) gaat volgend jaar op het WK een nieuwe technologie gebruiken om de jury te helpen bij het toekennen van hun punten. Komend weekend op de wereldbekermanche in Cottbus, waar Nina Derwael en Axelle Klinckaert meedoen, zal de 3D-computertechnologie uitgetest worden.

  Tegen de wereldkampioenschappen volgend jaar in oktober in Stuttgart, in Duitsland, moet de nieuwe technologie geofficialiseerd zijn. Dat WK is heel belangrijk voor de kwalificatie voor de Spelen van Tokio 2020.

   

  De technologie op basis van 3D-lasersensoren moet de juryleden helpen om de elementen precies vast te stellen en om te zetten in numerieke data.

   

  Derwael en Klinckaert turnen in Cottbus. Eerstgenoemde, wereldkampioene op de brug, komt in actie op de brug en de balk. Daarin werd ze 4e op het WK in Doha. Klinckaert, 18e op de allroundfinale op het WK, waagt haar kansen op de grond en de balk.

   

  De kwalificaties van de brug zijn donderdag, die van de balk en de grond vrijdag. De finales staan zaterdag (brug) en zondag (balk en grond) gepland.

  Fujitsu legt de technologie uit in een filmpje: