• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Sagan steekt gele trui Thomas de loef af in Shanghai

  Er stond geen maat op Peter Sagan in China.

  Er stond geen maat op Peter Sagan in China.

  Peter Sagan heeft de tweede editie van het Criterium van Shanghai gewonnen. De Slovaak, in groene Tour-uitrusting, versloeg na twintig plaatselijke rondjes Tour-winnaar Geraint Thomas en Europees kampioen Trentin in de spurt. 

   Na het Criterium van Saitama in Japan, bijna twee weken geleden, vond vandaag voor de tweede keer het Criterium van Shanghai in China plaats. Beide evenementen gaan uit van Tourorganisatie ASO, die het wielrennen in Azië wil promoten en ondersteunen met deze wedstrijden.

   

  Naar Shanghai reisden 43 deelnemers af, onder wie groene trui Peter Sagan, gele trui Geraint Thomas, witte trui Pierre Latour, Europees kampioen Matteo Trentin en spurtbom Marcel Kittel als grote publiekstrekkers. De wedstrijd omvatte twintig rondjes over een lokaal circuit van drie kilometer.

   

  In de laatste 10 kilometer scheidde zich met Peter Sagan, Geraint Thomas, Pierre Latour en Matteo Trentin een elitegroepje af. Sagan counterde uitvallen van Thomas en Trentin, Latour moest de drie uiteindelijk laten gaan. In de daaropvolgende sprint toonde de Slovaak zich de snelste. 

  VIDEO: Sagan verslaat Thomas en Trentin in de spurt