• home
 • video
 • pas verschenen

  Grote naam Carmelo Anthony moet na 10 NBA-duels ophoepelen bij Houston

  Carmelo Anthony kon de verwachtingen niet inlossen bij de Houston Rockets.

  Carmelo Anthony, een veteraan in de NBA, moet zijn titeldroom bij de Houston Rockets opbergen. Na amper 10 wedstrijden wordt de samenwerking al stopgezet.

  Carmelo Anthony (34) werd beschouwd als een van de grootste talenten van de NBA. De 2,03 meter lange forward maakte grote sier bij de Denver Nuggets en New York Knicks, maar kon nooit een NBA-titel vieren. Een droom die hij bij de Houston Rockets nog wou najagen.

   

  Maar na amper 10 duels nemen de Rockets al afscheid van de sterspeler, die een contract voor één seizoen had getekend, goed voor 2,4 miljoen dollar. "Na lange interne discussies hebben we beslist om onze wegen te scheiden", klinkt het in Houston. 

   

  Carmelo Anthony miste de laatste drie wedstrijden van de Rockets door "ziekte", maar in de wandelgangen werd al gefluisterd over een scheiding. De forward die in zijn carrière altijd in de basis startte, begon 8 van zijn 10 duels voor Houston op de bank. 

   

  "Carmelo heeft zich altijd 100 procent ingezet, maar de rol die we voor hem in gedachten hadden toen hij zijn contract ondertekende, heeft hij niet gekregen", klinkt het. "Daarom is het beter om een nieuwe uitdaging voor hem te zoeken." 

   

  Het is niet meteen duidelijk of Anthony nog een plekje zal vinden/krijgen in een NBA-team. Aangezien hij een contract tekende als free agent, kan hij pas vanaf 15 december geruild worden.

  Vechtersbaas Rondo moet worden geopereerd aan gebroken hand

  De eerste thuiswedstrijd van LeBron James in het truitje van de LA Lakers ontaardde meteen in een knokpartij. Toen de immer rustige Chris Paul (Houston) zijn vinger in het gezicht van Rajon Rondo had geduwd, reageerde die met een stevige linker. De vechtersbazen werden geschorst.

   

  En nu moeten de Lakers hun ervaren point guard opnieuw 4 tot 5 weken missen. Rondo brak zijn rechterhand tegen Portland en ging gisteren onder het mes. Een tegenvaller voor de Lakers, die al 4 wedstrijden op rij ongeslagen zijn.