• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez "zondigt" tegen eigen regels: "Batshuayi start tegen IJsland"

  Roberto Martinez.

  Roberto Martinez zet Romelu Lukaku niet in de basis.

  De Rode Duivels zijn morgen gastheer voor IJsland in de Nations League. Romelu Lukaku verschijnt alvast niet aan de aftrap, Michy Batshuayi krijgt zijn kans. "Als je denkt dat het makkelijk wordt tegen IJsland, dan is dat een verkeerde inschatting", zei de bondscoach.

  "Michy verdient die rol"

  Dennis Praet is uit voorzorg niet inzetbaar tegen IJsland, Romelu Lukaku en Nacer Chadli zullen vanavond wel weer meetrainen met de Duivels. "Ik zeg normaal nooit wie in de basis staat, maar nu is het duidelijk dat Michy zal starten", zei bondscoach Roberto Martinez.

   

  "Hij verdient die rol. Hij heeft steeds goed gepresteerd bij ons. Het is belangrijk dat we zijn kwaliteiten kunnen gebruiken in zo'n match. Hopelijk kan hij die lijn van bij de nationale ploeg doortrekken. Ik zondig dus tegen mijn eigen regeltjes door jullie te zeggen dat hij zal starten. Of ik nog meer namen kan geven? Neen, nu gaan jullie te ver", glimlachte de bondscoach.

   

  Bij Valencia speelt Batshuayi weinig. "Je hebt goeie en slechte periodes als speler. Je kunt je daar ook té bezorgd over maken. Als ze te veel spelen, dan gaat het over vermoeidheid. Als ze te weinig spelen, dan gaat het over fitheid en ritme. Op training was Michy scherp en gefocust. De kern heeft dat ook getoond. We willen dit jaar op een mooie manier voor eigen volk afsluiten."

  "Fellaini? Prima nieuws"

  Marouane Fellaini werd niet opgeroepen, maar speelde zondag wel 90 minuten in de Manchester Derby. Hallo, Roberto Martinez? "Je hebt ideale scenario's en je hebt noodzaken. Wat er gebeurd is met Fellaini, is iets wat je voortdurend meemaakt in kleedkamers."

   

  "Hij moest door omstandigheden spelen en hij heeft dat geweldig gedaan. Dat was voor ons prima nieuws. We hebben vrijdag beslist met de info die we toen hadden. Dat was de beste beslissing. Maar het kan dat een speler zich twee dagen later al veel beter voelt. Daar is niets vreemds aan. Het is goed om te weten dat hij bijna weer volledig fit is."

  "Scherp genoeg zijn"

  Roberto Martinez zag een "scherpe" Vincent Kompany, wil Axel Witsel met zijn 100e cap "laten vieren", maar wil vooral IJsland niet onderschatten. "Als je denkt dat het makkelijk wordt, dan is dat een foute inschatting. Deze ploeg geeft nooit op. Het is aan ons om scherp genoeg te zijn."

   

  "Of ik spelers voor de match tegen Zwitserland zal sparen? Je moet de meerderheid van de spelers in beide matchen betrekken. Verstandhouding in de nationale ploeg is belangrijk. Het is altijd belangrijk om de eerste match te linken aan de tweede. Verwacht dus in die twee matchen geen totaal andere ploeg."