• home
 • video
 • pas verschenen

  Monaco countert beschuldigingen: "Voorzitter heeft geen cent gerecupereerd"

  Kylian Mbappé (19) trok in 2017 naar PSG.

  Het rommelt fors bij AS Monaco. Niet alleen sportief zit de club in slechte papieren, voorzitter Dmitri Rybolovlev werd gisteren gearresteerd voor zijn mogelijke betrokkenheid in een corruptiezaak. In de Franse pers werd ook beweerd dat de Rus bij de transfer van Kylian Mbappé naar PSG geld in zijn eigen zak gestoken zou hebben, maar Monaco ontkent met klem.

  De transfer van Kylian Mbappé van Monaco naar PSG is vandaag een belangrijk gespreksonderwerp in Frankrijk.  Documenten van Football Leaks schetsen vooral een gulzig beeld van de Mbappé-clan, maar volgens het Franse opinieblad Mediapart bleef er bij de overgang ook geld kleven aan de handen van Monaco-preses Rybolovlev. 

   

  "De voorzitter heeft geen euro uit de kassa van de club gehaald na het afronden van de transfer van Kylian Mbappé", gaat Monaco vandaag in de tegenaanval.

   

  "Rybolovlev heeft bijna 335 miljoen euro in de club geïnvesteerd sinds zijn komst. Daarmee financierde hij transfers, lonen van spelers en schulden. In elk seizoen onder zijn leiding had de club financiële verliezen te verwerken en telkens paste de voorzitter, geheel in zijn rol als eigenaar, de schulden bij."

   

  "Van bovengenoemde 335 miljoen euro ging 182 miljoen euro naar het opvullen van schulden eind juni 2017. Rybolovlev heeft persoonlijk geen centiem gerecupereerd uit de club, niet van de transfer van Mbappé, niet van eender welke geldstroom binnen de club."