• home
 • video
 • pas verschenen

  Liverpool laat Shaqiri thuis om geen olie op het Servische vuur te gooien

  Jürgen Klopp geeft Xherdan Shaqiri instructies bij Liverpool.

  Liverpool-coach Klopp: "We willen in Belgrado 100 procent op voetbal gefocust zijn."

  Xherdan Shaqiri ontbreekt in de selectie van Liverpool voor de Champions League-wedstrijd van morgen bij Rode Ster Belgrado. Jürgen Klopp neemt de Zwitser van Kosovaars-Albanese afkomst in bescherming. Die botste op het WK met de Servische fans. 

  De politieke verhoudingen tussen enerzijds Servië en anderzijds Albanië en Kosovo liggen nog altijd heel gevoelig. Shaqiri stootte afgelopen zomer op het WK de Servische fans voor het hoofd door een doelpunt tegen Servië op een provocerende manier te vieren. Hij vormde met zijn handen een dubbelkoppige adelaar, symbool van de Albanese vlag.

   

  Voorts ergerde hij de Servische aanhang, die hem constant uitfloot, door met Kosovaarse vlagjes op zijn schoenen te spelen.

   

  Klopp is beducht voor de erg vijandige ontvangst die zijn speler in Belgrado zou wachten. "Wij gaan naar de fantastische stad Belgrado als een voetbalploeg om voetbal te spelen. We hebben ook geruchten opgevangen over de ontvangst die Shaq zou krijgen, en al weten we niet wat er zou gebeuren, we willen alleen maar 100 procent op voetbal gefocust zijn."

   

  "Shaq is er niet bij en hij aanvaardt en begrijpt dat. Hij is onze speler, we houden van hem en hij zal nog vaak voor ons spelen, maar niet dinsdag."

  Shaq is er niet bij en hij aanvaardt en begrijpt dat. Hij is onze speler, we houden van hem en hij zal nog vaak voor ons spelen, maar niet dinsdag.

  Jürgen Klopp (Liverpool-coach)