VIDEO: Zonderland zint weer op stunt aan rekstok: "Hij test voor toestelfinale"

  Epke Zonderland (archief): "Het vertrouwen is er."

  0 / 0

  Epke Zonderland wil graag nog eens 's werelds beste zijn op de rekstok. De Nederlander - 32 jaar ondertussen - stond verrassend met het Nederlandse team in de landenfinale en toonde daarin een geweldige oefening op zijn favoriete toestel. "Dit is een algemene repetitie voor zaterdag."

  Onze commentator Inge Van Meensel en cocommentator Dirk Van Esser in Doha waren flink onder de indruk van de olympische kampioen van 2012, die vorig jaar zilver pakte op het WK in Montreal. Op het EK afgelopen zomer in Glasgow was de Zwitser Oliver Hegi als enige beter. 

   

  "Zijn Kovacs-salto was heel mooi gestrekt en makkelijk geturnd", wist Van Esser. Waarna de Nederlander de twee verraste met een gehurkte versie in een combinatie. "Wauw, hij is aan het testen voor de finale."

   

  Zonderland, die een heel klein pasje zette bij de afsprong, kreeg een score van 14.333. Enkel de Amerikaan Sam Mikulak (14.500) en de Japanner Kohei Uchimura (14.400) waren iets beter. Zaterdag is de finale aan de rekstok de apotheose van het WK 2018 in Qatar. In 2013 en 2014 won Zonderland het WK.

  "Dit is prettig voor de finale van zaterdag"

  De routinier was tevreden voor de camera van Sporza: "Ik heb een veel beter gevoel dan in de kwalificatie. Ik haalde er wel een vluchtelement uit, omdat je wat voorzichtiger bent in een teamsituatie. Dan wil je geen fouten maken. Ik heb dat wel heel goed kunnen herstellen. De tweede combinatie voelde wel perfect aan en ik kon het goed uitturnen."

   

  "Voor de toestelfinale van zaterdag is het wel prettig dat het goed voelde. Dit geeft zeker vertrouwen en ook de bevestiging dat ik niet te voorzichtig hoef te zijn. Ik kan op mijn gevoel vertrouwen. Zo wil je de finale in. Dan is het geen tijd om voorzichtig te doen, dan moet je er vol voor gaan."