• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Boston Red Sox maken LA Dodgers in en pakken 9e World Series

  " "

  De Boston Red Sox halen de titel binnen op het veld van de LA Dodgers.

  De grote favoriet Boston Red Sox heeft de World Series gewonnen, de finale van Major League Baseball, en mag zich een jaar lang het beste baseballteam ter wereld noemen. De Los Angeles Dodgers waren een maatje te klein in de best-of-7-serie: 4-1.

  Boston won in het hol van de leeuw, maar die klauwde niet echt in het Dodger Stadium: met 5-1 werd de 4e en beslissende zege binnengehaald.

   

  De Red Sox maakten hun status waar, want met 108 zeges in 162 duels zetten ze een nieuw clubrecord neer. En in de play-offs overklasten ze de tegenstand: 3-1 tegen de Yankees, 4-1 tegen titelhouder Houston Astros en nu 5-1 tegen de Dodgers.

   

  Honkman Steve Pearce van BRS kreeg de trofee van Most Valuable Player. Pearce zette vandaag met een "two-run home run" de bezoekers op 2-0 en legde met een soloklapper in de 8e inning de eindstand vast.

  " "

  MVP Steve Pearce van de Boston Red Sox.

  Boston Red Sox zijn nu 2e op all time ranking na New York Yankees (27)

  Met de Red Sox en de Dodgers stonden 2 traditieclubs in de finale. De Dodgers verloren vorig seizoen ook al de finale, van de Houston Astros. Het was hun 20e World Series, 6 keer trokken ze aan het langste eind, maar de laatste keer dateert al van 30 jaar geleden.


  De Red Sox - goed voor 13 finales - wachtten ook al een tijdje op een nieuwe triomf. 5 jaar na de 8e beker is er nu de 9e. Het was hun 4e cup in 15 jaar. Met 9 doen ze even goed als de Oakland Athletics, maar de New York Yankees staan nog op eenzame hoogte met 27 titels.

   

  Baseball (MLB) duelleert met basketbal (NBA) voor de titel van op 1 na populairste sport in de VS na het ongenaakbare American football (NFL).

  Kijk naar de hoogtepunten van Game 5:

  Hoogtepunten van Game 5 in slow motion

  Uitslagen World Series 4-1:

  Boston Red Sox-LA Dodgers 8-4
  Boston Red Sox-LA Dodgers 4-2
  LA Dodgers-Boston Red Sox 3-2
  LA Dodgers-Boston Red Sox 6-9
  LA Dodgers-Boston Red Sox 1-5

  Vreugde en verdriet: