• home
 • video
 • pas verschenen

  Hamilton jaagt na 5e titel op records Schumacher, maar "eerst naar hondjes"

  Lewis Hamilton veroverde gisteren zijn 5e wereldtitel. Hij evenaart zo de Argentijn Juan Manuel Fangio. Enkel Michael Schumacher doet nog beter dan de Brit met 7 wereldtitels. Maar de records van de Duitser komen toch in het vizier van Hamilton.

  Juan Manuel Fangio was een Mercedes-legende. In de jaren 50 reed hij 5 keer naar de wereldtitel. Lewis Hamilton treedt in zijn voetsporen. Met zijn 5e titel komt Hamilton nu in de top 3 van F1-rijders aller tijden. 

   

  Op eenzame hoogte staat nog steeds Michael Schumacher met 7 wereldtitels. De Duitser heeft ook nog steeds meer podiumplaatsen (155) en meer zeges (91). Maar die duizelingwekkende cijfers klinken steeds haalbaarder voor Hamilton.

   

  De Brit heeft nu al het meeste aantal poleposities op zijn naam staan (81), maar zijn teller met aantal zeges staat op 71. Hij heeft dus nog 20 overwinningen nodig om Schumacher te evenaren. Op dit moment komt hij gemiddeld aan net geen 10 GP-zeges per seizoen. Hamilton heeft nu 132 podiumplaatsen op zijn naam staan tegenover de 155 van Schumacher.

   

  Hamilton is nu 33, Schumacher heeft nog geracet tot zijn 43e, al nam hij wel een pauze van 4 jaar. "Schumacher is nog steeds de GOAT, greatest of all time", zei Hamilton na de race. "Ik heb nog steeds veel doelen die ik wil bereiken. Of ik nog de kans heb om nog wereldtitels te winnen? Ik ben hier nog een paar jaar dus ik hoop dat ik er op zijn minst dichtbij zal zijn."

  "Nu eerst even naar LA om mijn hondjes te zien"

  Na zijn triomf in Mexico stapte Lewis Hamilton in een helikopter richting LA. Eerst nam hij nog een korte boodschap op voor zijn fans. "Het was een ongelooflijke reis. Dit jaar was het zwaarste jaar tot nu toe. Ik weet dat er nog meer uitdagingen in het vooruitzicht liggen. We gaan nog voor de titel bij de constructeurs, dat is nu mijn focus."

   

  "Ik ga nu naar LA om mijn hondjes te zien en dan naar Groot-Brittannië naar het team. Ik wil wel iedereen bedanken die me gesteund heeft, doorheen het hele jaar over de hele wereld. Dat betekent heel veel voor mij. Ik hoop dat al mijn fans over de hele wereld kunnen klinken op deze overwinning, zelfs al is het met thee, en van dit moment kunnen genieten. Wat je ook meemaakt of wat jouw uitdagingen ook zijn, blijf vechten en blijf in jezelf geloven. Ik geloof in jullie."