• home
 • video
 • pas verschenen

  Albert: "Soms vraag ik me wel eens af waar ik nu zou staan"

  Niels Albert met zijn kroost.

  Niels Albert

  Niels Albert

  0 / 0

  Enkele jaren na zijn gedwongen afscheid is Niels Albert nog altijd actief in het veldrijden. In Sportweekend bekent hij dat hij soms wel eens mijmert over hoe het had kunnen zijn. "Al ben ik ook blij met wat ik heb", vertelt de tweevoudige wereldkampioen.

  Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn vandaag de grote tenoren in het veldrijden. Maar zonder zijn hartproblemen hadden we nu misschien ook nog Niels Albert in dat rijtje moeten zetten.

   

  "Ik ben nu 32 jaar. Normaal gezien zou ik nu nog volop in de running zijn om ertussen te rijden. Soms vraag ik me wel af waar ik op dit moment zou staan en of die twee nu echt zo goed zijn als iedereen zegt", vertelt Niels Albert in Sportweekend.

   

  "Op bepaalde omlopen zou ik hen wel weerwerk kunnen bieden, denk ik. Het is moeilijk om het niveau in te schatten. De manier van crossen zou me wel gelegen hebben: de kraan vol open vanaf de start en met open vizier koersen."

   

  "Die spijt zal ik wel voor de rest van mijn dagen meepakken", bekent Albert. "Ik denk er nog vaak aan. Ik had graag op een andere manier afscheid genomen, maar je kunt de dingen niet veranderen. Ik wil ook niet te veel denken in "wat als" of "zou". Die periode is gepasseerd en ik ben blij met wat ik heb. Ze pakken me dat nooit meer af."

  Bekijk de reportage uit Sportweekend: