Ga naar de inhoud

Quick-Step sprint ook naar tweede plaats in Italië

 do 11 oktober 2018 17:14
Sonny Colbrelli
Sonny Colbrelli spreidt zijn armen na een uitgeregende wedstrijd.

Quick-Step heeft vandaag in Piemonte vrede moeten nemen met de tweede plaats. Florian Sénéchal kon in de sprint niet op tegen de Italiaan Sonny Colbrelli (Bahrein).

Belgische coup mislukt

In de Ronde van Turkije werd Quick-Step-renner Maximiliano Richeze vanmiddag gevloerd door Sam Bennett. In de Ronde van Piemonte maakte Florian Sénéchal hetzelfde mee met Sonny Colbrelli.

 

De Italiaan sprintte voor eigen publiek naar zijn 4e zege van het seizoen. Hij ging van ver aan en bleef naast Sénéchal ook Davide Ballerini - geen familie - voor.

 

Ook Tim Wellens ging zijn kans in een uitgeregende editie. Op 90 kilometer van de streep knalde hij de finale op gang. Samen met Jens Keukeleire, Thomas De Gendt, Tiesj Benoot en Maxime Monfort probeerde hij een coup op te zetten. Zonder succes, na enkele kilometers sloot het peloton opnieuw aan.

 

Zaterdag kan Wellens het opnieuw proberen. Dan staat hij aan de start van de Ronde van Lombardije, de laatste eendagskoers van het WorldTour-seizoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag Ronde van Piemonte (Ita-1.BC)

1. Sonny Colbrelli (Ita) - 191 km in 4u20'50"

2. Florian Sénéchal (Fra)

3. Davide Ballerini (Ita)

4. Jhonatan Restrepo (Col)

5. Riccardo Minali (Ita)

 

6. Manuel Belletti (Ita)

7. Christoph Pfingsten (Dui)

8. Andrea Guardini (Ita)

9. Barnabas Peak (Hon)

10. Simone Velasco (Ita)

 

12. Jens Keukeleire - op 2"

20. Julien Vermote

55. Dylan Teuns - 32"

58. Pieter Serry - 39"

85. Maxim Pirard - 3'11"

Beelden van drijfnatte renners: