• home
 • video
 • pas verschenen

  AS Monaco neemt afscheid van Jardim, weg voor Henry ligt open

  Leonardo Jardim wordt na 4 seizoenen op de keien gezet.

  Leonardo Jardim betaalt het gelag voor de dramatische seizoensstart van AS Monaco. De Portugese trainer wordt na vier seizoenen bedankt voor bewezen diensten. In de wandelgangen wordt Thierry Henry, T2 van de Rode Duivels, genoemd als mogelijke opvolger.

  Jardim behaalde heel wat mooie successen met Monaco, sinds hij in 2014 aan het roer kwam te staan. In 2017 pakten ze nog de titel in Frankrijk en haalden ze de halve finales van de Champions League.

   

  Maar het geheime recept van de Portugees werkt niet meer. Monaco sprokkelde amper 6 punten in zijn eerste negen wedstrijden van het seizoen en prijkt zo op een troosteloze 18e plek, op 21 punten van koploper PSG.

   

  "Ik ben heel trots dat ik vier jaar coach mocht zijn van AS Monaco", klinkt het in de afscheidsspeech van Jardim. "Ik heb altijd alles gegeven voor de club en met veel passie gewerkt. Onze mooie overwinningen zullen me altijd bij blijven."

   

  AS Monaco zoekt ondertussen al naarstig naar een opvolger. Thierry Henry, de T2 van de Rode Duivels, zou bovenaan het verlanglijstje prijken.