• home
 • video
 • pas verschenen

  "Probeer dat met Vormer en hij haalt je onderuit"

  Moussa Djenepo en Thibault Vlietinck

  Moussa Djenepo draait Thibault Vlietinck helemaal dol.

  Standard-speler Moussa Djenepo heeft in de topper tegen Club Brugge (3-1) zijn tegenstander uitgedaagd met overstapjes. Ongepast, vinden onze commentatoren en coach Michel Preud'homme.

  VIDEO: de overstapjes van Djenepo

  "Dat doet zelfs Barcelona niet"

  Moussa Djenepo was gisteren ongrijpbaar voor Club Brugge. In de slotfase deed de jonge linksbuiten er een schepje bovenop langs de zijlijn. Met overstapjes draaide hij Club-speler Thibault Vlietinck dol. Om daarna een slechte pass te geven.

   

  "Het is de speelvogel in hem, maar heel collegiaal vind ik het toch niet", sprak onze commentator Peter Vandenbempt. "Hij mag blij zijn dat een jonge speler als Vlietinck tegenover hem staat."

   

  "Een routinier als Vormer of Mechele haalt je onderuit om je te laten voelen dat je zoiets niet doet", pikt cocommentator Eddy Snelders in. "Zelfs in Barcelona doen ze dat niet, ook niet als ze 7-1 voorstaan."

  Het is de speelvogel in hem, maar heel collegiaal vind ik het toch niet.

  Peter Vandenbempt

  Preud'homme: "Dat mag hij niet doen"

  Ook Michel Preud'homme wees zijn speler op de actie. Bij zijn vervanging legde de coach hem uit hoe hij erover dacht.

   

  "Langs de ene kant was ik heel tevreden over zijn match, maar zulke zaken mag je niet doen", zei Preud'homme na Standard - Club Brugge (3-1). "Je mag je tegenstander niet uitdagen, uit respect en omdat je een tackle riskeert. Dat moet hij nog leren."

   

  "Ik heb het hem vriendelijk gezegd, want Moussa is een goeie jongen."

  VIDEO: net voor zijn vervanging jongleert Djenepo nog met de bal

  VIDEO: de zeehondendribbel van Saelemaekers

  Ook Alexis Saelemaekers pakte gisteren uit met een kunstje langs de zijlijn. De jonge Anderlechtspeler demonstreerde in Waregem de zeehondendribbel. Hij deed dat wel zonder een tegenstander in de buurt.