• home
 • video
 • pas verschenen

  Wauters speelt op 37e eerste WK-match: "WK en EK zijn heel anders"

  Ann Wauters heeft tot haar 37e moeten wachten op haar eerste speelminuten op een WK. Het werd geen succes tegen Japan, maar Wauters blijft positief.

  "Op een WK zijn er ploegen met een heel andere speelstijl"

  Wauters werd tegen Puerto Rico gespaard om haar herstellende knie nog wat meer tijd te geven, maar tegen Japan kwam ze voor het eerst in haar lange carrière op het veld voor een WK-match.

   

  "Natuurlijk had ik hier veel liever gestaan met een zege, maar ik denk wel dat het
  een goede match was", zei ze achteraf aan Sporza. "Japan heeft een speelstijl die we niet gewoon zijn. Ze spelen heel snel, iedereen kan schieten, driepunters maken en niet echt inside."

   

  "Het WK of EK zijn heel anders natuurlijk. Zaterdag tegen Puerto Rico hadden we een heel makkelijke match, maar het algemeen niveau ligt gewoon hoger
  op het EK. Hier zijn een aantal ploegen met een heel andere stijl van basketbal
  zoals Japan. Je moet je kunnen aanpassen en dat maakt het ook wel plezant." 

   

  "Voor mij was het niet makkelijk om direct tegen Japan te spelen, maar ik heb er wel een goed gevoel aan overgehouden. Na de wedstrijd heb ik gezegd dat een match verliezen pijn doet, maar dat er niets is gebeurd. We moeten er gewoon
  lessen uit trekken."

  Mestdagh: "We missen nog wat killerinstinct"

  Ook coach Philip Mestdag wou na de nederlaag tegen Japan niet in negativiteit vervallen. "Deze keer valt het dubbeltje aan de verkeerde kant, maar we kunnen niet wegsteken dat dit een ander niveau is dan het EK."

   

  Japan was echt een heel goed team: uitgebalanceerd, matuur, snel en ze combineren 1-tegen-1-situaties met schoten van outside."

   

  "We zaten niet slecht in de match en toonden weerbaarheid. We hadden zelfs uitzicht op de zege in de reguliere speeltijd, maar foutjes in de verlenging kostten ons de zege. Wij missen nog wat killerinstinct. Japan ging gewoon 45 minuten door aan volle snelheid."