• home
 • video
 • pas verschenen

  Emma Plasschaert na brons op olympisch water: "Kijk al uit naar 2020"

  Emma Plasschaert pronkt met haar bronzen medaille in Japan.

  Emma Plasschaert graaide afgelopen weekend brons mee op de WB-manche zeilen in Japan. Die medaille geeft veel vertrouwen op het water waar in 2020 de Olympische Spelen plaatsvinden.

  Emma Plasschaert zette haar opmars in 2018 voort met alweer een medaille in een WB-manche. Onze landgenote, wereldkampioene dit jaar in de Laser Radial, hield in Japan het hoofd koel na een strafrondje net voor de medaillerace.

   

  "Die bronzen medaille betekent heel veel voor mij, om zo een heel mooi seizoen af te sluiten", zegt Plasschaert. "Het geeft ook veel vertrouwen om op het olympische water al een medaille te behalen. Ik kijk echt uit naar de komende 2 jaar." 

  Plasschaert moest voor start medal race strafrondje varen