Ga naar de inhoud

Zeilduo Geurts en Maenhaut verlaten WK in Lanzarote met 9e plaats

 zo 10 maart 2024 18:24
Anouk Geurts en Isaura Maenhaut
Anouk Geurts en Isaura Maenhaut hangen in de trapeze.

In Lanzarote hebben Anouk Geurts en Isaura Maenhaut het WK 49er FX afgesloten op de 9e plaats. Op de slotdag moesten ze nog een plaatsje inleveren. Yannick Lefèbvre en Youenn Bertin eindigden als 23e in het WK 49er.

WK zeilen 49er

18:31

Geurts en Maenhaut sluiten WK af als 9e

Anouk Geurts en Isaura Maenhaut hebben op de slotdag van het WK 49er FX nog een plaatsje moeten inleveren. Het Belgische zeilduo eindigde als 9e in de laatste race en als 5e in de medaillerace met de top 10. 


Daardoor zakten ze nog van plaats 8 naar plaats 9 in de eindstand. Vorig jaar verrasten Geurts en Maenhaut met de vierde plaats op het WK in Scheveningen (Nederland). Ze bevestigen met de 9e plaats wel hun plaats in de subtop.

18:30

In de 49er-klasse zakten Yannick Lefèbvre en Youenn Bertin van de 21e naar de 23e plaats op de laatste dag. De wereldtitel was er voor Frankrijk, met Erwan Fischer en Clément Pequin. Zij troefden de Nederlandse titelverdedigers Bart Lambriex en Floris van de Werken af. Het Spaanse duo Diego Botin en Florian Trittel Paul vervolledigde het podium.


09/03/24
17:23

Ook in de 49er-klasse lieten Yannick Lefèbvre en Youenn Bertin een zestiende, veertiende en 22e plaats optekenen in de afgewerkte races, ook in de gouden vloot. In het algemeen klassement zakte het duo van de zeventiende naar de 21e plaats met 171 punten. Erwan Fischer en Clément Pequin uit Frankrijk gaan nog steeds aan de leiding met 45 punten, voor het Nederlandse duo Bart Lambriex/Floris van de Werken (75 punten) en de Spanjaarden Diego Botin en Florian Trittel Paul (87 punten).

17:22

Maenhaut en Geurts zetten opmars voort

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts zijn zaterdag opgeklommen naar de achtste plaats op het wereldkampioenschap 49erFX voor de kusten van Lanzarote.

Maenhaut en Geurts eindigden als vierde, zeventiende en zevende in de afgewerkte regatta's van de dag in de zogenaamde gouden vloot, waardoor ze in het algemeen klassement van de tiende naar de achtste plaats stijgen met 119 punten. Odile van Aanholt en Annette Duetz uit Nederland gaan aan de leiding met 44 punten, voor Vilma Bobeck en Rebecca Netzler uit Zweden (69 punten) en Jana Germani en Giorgia Bertuzzi uit Italië (89 punten).

08/03/24
18:14

In de 49er klommen Yannick Lefèbvre en Youenn Bertin van de 21e naar de 17e plaats op. 

16:45

Topresultaat en slechtste voor Maenhaut en Geurts

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts houden stand op de 10e plaats, al hadden ze hoger kunnen staan na vandaag. In race 10 hadden ze de wind in de zeilen met een overwinning als resultaat.

Daarna lieten ze met een 25e plaats hun slechtste resultaat optekenen in Lanzarote. Die telt niet mee, maar nu wordt hun 24e plaats in race 5 wel in rekening gebracht, waardoor ze nipt 10e blijven.

Het WK voor de 49er-boten eindigt zondag. Met enkele plaatsen winst voor Maenhaut en Geurts? Vorig jaar zeilden ze in Scheveningen naar de 4e plaats.

16:41
Winst voor Isaura Maenhaut en Anouk Geurts vandaag.
16:32
Geurts en Maenhaut hangen in de trapeze.
16:31
Fokkenist Anouk Geurts en stuurvrouw Isaura Maenhaut in actie.
16:30
De Belgische 49er FX vanuit vogelperspectief.
08:31
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
08:31
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
07/03/24
21:42

Maenhaut en Geurts sluiten derde dag af als 10e

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts mogen nog altijd dromen van de medaillestrijd op het WK zeilen in de 49erFX-klasse. Na de kwalificatiewedstrijden staan de Belgische vrouwen op plaats 10 en zijn ze geplaatst voor de 'gold fleet'.

Vooral in de eerste race hadden de Belgen het moeilijk met een 24e plek. Daarna maakten ze veel goed met een 3e, 7e en 5e plek. In de stand moeten Geurts en Maenhaut enkele plaatsen prijsgeven en sluiten ze de top 10.

Op het WK vorig jaar in Scheveningen waren Maenhaut en Geurts de aangename verrassing met de vierde plaats in de eindstand. Daardoor zijn ze al zeker van de Olympische Spelen.

In de 49-er mannenklasse klommen Yannick Lefèbvre en Youenn Bertin van de 24e naar de 21e plaats.

06/03/24
20:14

Maenhaut en Geurts doen uitstekende zaak op dag 2

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts hebben een mindere start op het WK 49er-zeilen doorgespoeld in stijl. Het Belgische duo werd 7e in de eerste race van dag 2 en won zelfs de 2e race. 

Er stonden normaal gezien vier races gepland, maar de laatste twee werden afgelast wegens een gebrek aan wind.

Met hun sterke comeback klimmen Maenhaut en Geurts op van de 24e naar de 8e plek in het WK-klassement. Het Nederlandse duo Odile van Aanholt en Annette Duetz staat aan de leiding.

Yannick Lefèbvre en Youenn Bertin kenden een mindere dag in de 49er-klasse. Met een 19e, 13e en 14e plek zakten ze weg naar de 24e plaats in het klassement.