• home
 • video
 • pas verschenen

  Italiaanse Bussi verbetert werelduurrecord met 27 meter

  Het werelduurrecord bij de vrouwen staat op naam van Vittoria Bussi. De 31-jarige Italiaanse klokte in Mexico af op 48 kilometer en 7 meter.

  Het vorige record stond sinds 27 februari 2016 op naam van de Amerikaanse Evelyn Stevens, die in Colorado Springs goed was voor 47,980 km. 

   

  Vittoria Bussi, die een verleden als triatlete en atlete heeft, probeerde gisteren al het record te breken, maar staakte toen de strijd na 44 minuten. Deze keer slaagde ze wel in haar missie. 48 kilometer en 7 meter is voortaan de te kloppen afstand.

   

  "We zijn getuige geweest van een wonderlijke prestatie", reageerde UCI-voorzitter David Lappartient. "Het is uitstekend dat ook vrouwen zich aan het werelduurrecord wagen, net zoals de mannen." Het uurrecord bij de mannen is sinds 7 juni 2015 in handen van Bradley Wiggins, die in Londen 54,526 km aflegde.