• home
 • video
 • pas verschenen

  Furieuze Wallays: "Waar zitten de losers van Quick-Step nu?"

  Jelle Wallays was uitzinnig van vreugde na de finish.

  Jelle Wallays was uitzinnig van vreugde na de finish.

  Na zijn zege in de 18e Vuelta-rit kwamen er bij Jelle Wallays heel wat emoties los. Na de streep haalde hij in volle euforie uit naar Quick-Step Floors. "Zo lachen met mij. Waar zitten ze nu?", schreeuwde hij uit.

  Jelle Wallays zette donderdag het peloton een neus in de rit naar Lleida. Na zijn knappe sprint schreeuwde hij zijn vreugde uit en daarbij kwam ook wat frustratie richting Quick-Step naar boven.

   

  "Zo lachen met mij! Losers! Waar zitten de mannen van Quick-Step nu?", fulmineerde Wallays. Toen hij de bus van Quick-Step passeerde, juichte hij nog eens ostentatief. De aanleiding was een schampere opmerking van Quick-Step-ploegleider Rik Van Slycke aan het adres van Wallays, die zich na 20 km luidop afvroeg waar de renner van Lotto-Soudal naartoe reed.

   

  Quick-Step-manager Patrick Lefevere vroeg zich na de koers op Twitter af of Wallays wat te veel cafeïne gedronken had. Ook Iljo Keisse reageerde al met felicitaties, maar wees ook fijntjes op de overwinning van zijn teammaat Alaphilippe in de Ronde van Slovakije.

  Wallays: "No offence tegenover de blauwe brigade"

  In het persbericht van Lotto-Soudal verduidelijkte Jelle Wallays zijn oerschreeuw. "Na de finish voelde het wat aan als gerechtigheid die geschied was, nadat sportdirecteur Van Slycke (QS) wat dingen naar me geroepen had, vandaar mijn wat felle reactie na afloop. Het doet dan natuurlijk deugd dat ze je niet meer terugpakken. Maar no offence tegenover de blauwe brigade.”

  De vreugde-uitbarsting van Wallays:

  Reacties uit het Quick-Step-kamp: