• home
 • video
 • pas verschenen

  Sneijder krijgt zijn uitwuifwedstrijd met Oranje

  Wesley Sneijder speelt momenteel bij de Qatarese club Al-Gharafa.

  Wesley Sneijder speelt momenteel bij de Qatarese club Al-Gharafa.

  Wesley Sneijder zal toch nog een laatste keer in het oranje shirt van het Nederlands elftal te bewonderen zijn. De ex-middenvelder van Real Madrid en Inter Milaan hing zijn schoenen als international in maart al aan de haak, maar mag opdraven in de oefenmatch tegen Peru.

  Wesley Sneijder (34) zei Oranje in maart 2018 na 15 jaar vaarwel. De recordinternational stond volmondig achter zijn beslissing, maar liet wel weten teleurgesteld te zijn geen afscheidsmatch zoals Arjen Robben te krijgen.

   

  Kwade tongen beweerden toen dat Ronald Koeman, de nieuwe Nederlandse bondscoach, geen officiële wedstrijd wilde wijden aan het afscheid van een enkele speler.

   

  Als dat het geval was, komt Koeman daar nu (deels) op terug, want in een communiqué maakte de KNVB vandaag bekend dat de recordinternational zijn uitwuifwedstrijd krijgt. "Het wordt de laatste wedstrijd als international voor Sneijder", luidde het stellig.

   

  Wesley Sneijder neemt het in zijn laatste wedstrijd met het Nederlands elftal op tegen Peru. Die match gaat door op 6 september in de Johan Cruijff ArenA (thuisbasis Ajax) en is onderdeel van Oranjes voorbereiding op de eerste UEFA Nations League-wedstrijd  tegen Frankrijk op zondag 9 september.