• home
 • video
 • pas verschenen

  Transfercarrousel: broers Izagirre naar Astana, Navarro bij Katjoesja

  Gorka en Jon Izagirre

  De broers Izagirre trekken van Bahrein naar Astana.

  De Spaanse ronderenners zijn blijkbaar in trek bij de wielerteams uit het voormalige Oostblok. De broers Gorka en Jon Izagirre zijn de nieuwste aanwinsten van Astana, Dani Navarro kiest voor een avontuur bij Katjoesja.

  Na jarenlang in Spaanse dienst gereden te hebben, hebben Jon en Gorka Izagirre hun vleugels uitgeslagen de laatste jaren. Bij Bahrein-Merida ontpopte Jon zich tot een gevaarlijke klant voor het rondewerk van 1 week, terwijl ook Gorka met onder meer een 3e plaats in Parijs-Nice en een de Spaanse titel bewees te ontbolsteren eens hij vanonder de Movistar-vleugels kwam gekropen.

   

  Nu trekken de broertjes naar Astana, waar ze een contract voor 2 seizoenen tekenden. "Bij Astana willen we ze de volgende stap in hun carrière helpen maken", zegt sterke man Aleksandr Vinokoerov. "Ik ben ervan overtuigd dat hun potentieel nog niet helemaal is vervuld."

   

  Ook de Spaanse ouderdomsdeken Dani Navarro snuift na 6 jaar Cofidis nieuwe lucht op. Bij Katjoesja mag hij Ilnoer Zakarin bijstaan in het rondewerk. "Het was tijd om mijn carrière een nieuwe impuls te geven", zegt de nummer 9 van de Tour van 2013. "Ik zal met plezier voor Ilnoer werken, wetende dat ik af en toe ook zelf mijn kans mag gaan. Ik denk dat ik op mijn 35e nog een paar jaar kan meedraaien in het peloton."

  Bennati doet gewoon voort bij Movistar

  Ook bij Movistar maken ze werk van de toekomst, maar dan vooral met contractverlengingen voor Andrey Amador, Imanol Erviti en Daniel Bennati (foto onder). Vooral het nieuwe contract voor die laatste is ietwat verrassend, omdat ervan uitgegaan werd dat de Italiaan, die volgende maand 38 jaar wordt, aan zijn laatste maanden bezig was. Met Jürgen Roelandts haalde Movistar al "een nieuwe Bennati" in huis. Bennati werd in 2001 prof bij Mapei-Quick Step.